Το να μετακομίσετε με τον σύντροφο σας και να φτιάξετε μαζί τον κοινό σας χώρο φαντάζει συναρπαστικό και υπέροχο, όμως καμιά φορά μπορεί να γίνει αγχωτικό αν δεν ταιριάζουν τα γούστα και οι προτιμήσεις σας. Συνήθως οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν πιο θηλυκές πινελιές στο χώρο όπως αρωματικά  κεριά, μαξιλάρια, απαλά χρώματα και λουλούδια αν γίνεται παντού. Το κλειδί σε αυτή την περίπτωση είναι ο συμβιβασμό για να έρθουν τα πράγματα σε μια ισορροπία   και το αποτέλεσμα της διακόσμησης να μην είναι ούτε πολύ θηλυκό ούτε όμως και πολύ αρρενωπό, ακολουθώντας μερικές πρακτικές συμβουλές: 
 

 

1.Κάντε απογραφή. Πριν ξεκινήσετε να πάτε για ψώνια είναι καλό να ξέρετε ακριβώς ποια πράγματα θα  κρατήσετε και ποια τελικά θα πετάξετε κι έτσι θα είναι πιο εύκολο να προχωρήσετε και να κάνετε τις επιλογές σας στα μαγαζιά

 

  2.Βρείτε μια πηγή έμπνευσης. Θα ήταν χρήσιμο να σημειώσετε στα περιοδικά διακόσμησης, στο Pinterest και σε  ηλεκτρονικά site, μπορείτε σημειώσετε ιδέες και χώρους που μπορούνα να σας αρέσουν, να τα παρουσιάσετε στον σύντροφό σας και να συζητήσετε μαζί τι σας αρέσει τελικά και τι όχι. Έτσι θα πάρετε μια ιδέα αν θέλετε τον χώρο σας να είναι πιο μίνιμαλ, ή πιο κλασσικό, ή πιο μοντερνο και να κινηθείτε ανάλογα.  

 
3.Πάτε για ψώνια μαζί. Είτε πρόκειται για μια βόλτα σε  κάποιο πολυκατάστημα με είδη σπιτιού είτε είναι για μια χαλαρή βόλτα στα σοκάκια  ενός παραθεριστικού μέρους τώρα που έχουν ξεκινήσει και οι διακοπές, είναι σημαντικό να κάνετε τα ψώνια σας μαζί. Όχι μόνο θα αποφασίσετε για τις αγορές σας πιο ορθολογιστικά  και να βρείτε και μοναδικά κομματια άλλα θα μπορέσετε να καταλάβετε καλύτερα την αισθητική και τις προτιμήσεις του άλλου. Και που ξέρετε, ίσως εκπλαγείτε ευχάριστα.


4.Πάρτε ένα αρρενωπό τραπεζάκι του καφέ. Το καθιστικό είναι ο χώρος του σπιτιού στον οποίο που περνάμε τον περισσότερο χρόνο κι εκτός από ένα αναπαυτικό σαλόνι μεγάλο ρόλο παίζει και το τραπεζάκι που θα διαλέξετε. Πρέπει να είναι γερό και όχι εύθραυστο για να αντέχει τις κακουχίες .


5.Κάντε το προσωπικό. Αν και είναι πολύ δελεαστικό το να ζει κανείς σε κατάλογο του ΙΚΕΑ το σπίτι σας πρέπει να είναι  μοναδικό και να ταιριάζει στις δικές  σας ανάγκες. Βάλτε λοιπόν τις δικές σας μοναδικές πινελιές  που θα το κάνουν ξεχωριστό, γεμάτο αναμνήσεις.